De Cairngorms

De tweede volledige dag met Karin gebruikten we om haar wat van het noorden te laten zien. We reden via Perth en Pitlochry richting Cairngorms, het bergachtige gebied in de oostelijke helft van de Highlands.

Vanaf het Cairngorn Reindeer Centre kun je met een gids mee op een tocht van twee uur om in het wild levende rendieren te zien. Is dat teveel moeite? In het centre in Aviemore houden ze er altijd een paar in gevangenschap zodat je die van dichtbij kunt zien.

Als ze hun rondjes lopen hoor je het geklik van hun hoeven waarmee ze elkaar laten weten waar ze zijn. Ze zien er niet op hun voordeligst uit, nu ze net hun wintervacht kwijtraken en hier en daar hun zomerjas al zichtbaar is, maar dat is tijdelijk moet je maar denken.

Cairn Gorm is één van de hoogste bergen van Schotland. Hij leent zijn naam ook aan het gebied waarin hij ligt, de Cairngorms. In de winter kun je hier skiën. In de zomer kun je met een gids daglange tochten maken door dit gebied.

Er is een sleeplift en een bergtreintje dat je naar de top brengt. Het treintje was helaas gesloten vandaag. En het is te betwijfelen of we boven veel hadden kunnen zien, trouwens.

Bij Bruar ligt een klein winkelcentrum waar topkwaliteit etenswaren worden verkocht. En ook kleding en spullen voor je huis. We lunchten er.

Direct achter het gebouw start het pad naar de Falls of Bruar, een serie mooie watervallen, te bereiken via een steil pad omhoog.

Karin en Linda op de lower bridge over de Falls of Bruar

Na de wandeling werd er gewinkeld, kochten we delicatessen om ‘s avonds thuis te eten en dronken we koffie en thee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s