Van Loch Leven naar Loch Ore

Toen ik zaterdag tijdens de koffie mijn vrienden van de Dunblane Runners vertelde dat ik zondag met de Dunblane Ramblers op stap zou gaan, zei één van hen dat ik dan waarschijnlijk de jongste van de groep zou zijn.

Hij had gelijk.

De Dunblane Ramblers is de plaatselijke wandelclub. Ze bestaat een kleine vijftig jaar en sommige leden zijn al tientallen jaren lid, zo bleek. Ze maken samen elke twee weken een wandeling. (En lopen die andere week in dezelfde groep een route als de Stirling Rambling club.)

Noodgedwongen zijn de routes van tegenwoordig een stuk korter dan die van vroeger.

Ik had ook hen gevonden via de Dunblane.info website. En mocht ook met hen direct mee op hun wandeling.

De route van deze zondag ging van Loch Leven naar Loch Ore. Daartussen ligt een forse heuvel, die door de dames en heren vol goede moed werd bedwongen.

Op de top van de heuvel waren de bomen geveld. In Schotland wordt op grote schaal bosbouw gepleegd. Worden bomen omgehakt, dan worden daar altijd nieuwe voor terug geplant.

Toch blijft het een triest gezicht.

Lunchtijd. Ieder op een boomstronk. En als je het gezellig vindt deel je er één.

Beneden aangekomen liepen we om Loch Ore heen. Door het parklandschap waarin het is gelegen.

Het was geen lange wandeling. We liepen door een deel van Schotland waar de heuvels bescheiden zijn. En ik voelde me weer heel welkom.

Met Eric was het goed praten over voetbal. Zeg hier dat je uit Alkmaar komt en velen beginnen over AZ en de overwinning op Ipswich Town.

Suzie maakte zich plaatsvervangend zorgen om het klimaat, toen ik haar vertelde dat een groot deel van ons land door ons zelf gemaakt is. Complimenten aan ons land dat we tijdig maatregelen hebben genomen.

En Ronnie ontpopte zich als een fijne gids. Steeds dook hij naast me op om iets over de omgeving te vertellen en ik kreeg van hem tientallen tips voor wandelingen en interessante historische sites.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s