Social run

Op Instagram heb ik deze foto al gedeeld. Niet gezien? Dan hierbij alsnog.

Sinds we in Dunblane zijn loop ik regelmatig mee met de Dunblane Runners. Het is een informele club hardlopers die op drie vaste momenten in de week bij elkaar komt.

Op maandagavond is er een vrij serieuze training. Op donderdag een intervaltraining. En op zaterdag de ‘social run’: meestal 8-10 km langs voetpaden in de directe omgeving van Dunblane. Met daarna koffie en ontbijt in Tillies Tearoom aan de High Street.

Op bijna alle andere dagen is er steeds wel iemand die met een bericht op de Facebookpagina het initiatief neemt voor een rondje. Soms hebben ze de reguliere training gemist. Maar er zijn er ook die trainen voor een wedstrijd en dan is drie keer lopen in de week niet genoeg.

In totaal moeten er 40-50 mensen lid zijn. Meestal zijn we met 8-20 mensen. Het wisselt sterk per keer.

Ook ontmoet ik telkens weer nieuwe mensen. Omdat ze terugkomen van een blessure, een tijdje in het buitenland hebben gewerkt of weer nieuwe voornemens hebben gemaakt.

Het leuke aan de club is dat ze heel gevarieerd is. Sommigen lopen marathons, anderen lopen alleen op de vaste dagen mee en vinden dat prima.

Toch is het vooral een social club. Door het niveauverschil ontstaat er steeds een langgerekt peletonnetje. Ik moest erg aan de heuvels wennen en raakte na een beklimming (zo mag je dat soms wel noemen) nog wel eens achterop. Dan is er altijd iemand die je opwacht en met je oploopt.

Het rondje van gisteravond (maandag) ging zo.

Ik heb nooit eerder in een groep gelopen. Door dat nu wel te doen merk ik dat ik sneller en verder loop dan ik ooit heb gedaan.

En in de tussentijd ontmoet ik leuke mensen uit de omgeving hier. Heel leuk om mee te maken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s