Fort Augustus

Zaterdag hebben we een mooie rit naar het noorden gemaakt. Ons doel was Fort Augustus. Best een rit. Maar door dit landschap rijden is een feest.

Na de tweede wereldoorlog is het initiatief genomen een standbeeld op te richten voor de Britse commando’s die waren omgekomen in de strijd en voor wie Schotland hun oefenterrein was geweest.

Het ligt op een prachtige plek en ligt op een doorgaande route naar bezienswaardigheden. Dus stopt er elke paar minuten een bus voor een fotomoment.

Fort Augustus ligt in de Great Glen, de vallei die in een rechte lijn Schotland doorsnijdt en waarin drie meren liggen, met elkaar verbonden door het Caledonial Canal. Bij Fort Augustus is dat verbonden met Loch Ness, met een antiek sluizencomplex, dat nog steeds functioneert. Pas in de jaren zestig is de handmatige bediening van de sluizen door een hydraulisch systeem vervangen.

In de vroege avond passeerden we opnieuw het Commando Memorial.

De zon was inmiddels gaan schijnen en de bussen waren verdwenen …

Op zo’n mooie plek bel je je moeder. Zeker omdat je haar nu – met je telefoon in je hand – direct kan laten zien hoe mooi het hier is.

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s