Dunblane Runners Curry Night

De laatste zaterdag van augustus staat voor Dunblane Runners in het teken van Curry Night. Het is één van de jaarlijkse tradities, net als de Roadrace en de Beer and Chips Run, om er maar een paar te noemen.

We waren ongeveer met 24 renners en overige gasten.

Hoewel ik al een paar weken onregelmatig meeren – door al het bezoek dat we hebben en een hardnekkige enkelblessure – had ik ons met zijn vieren opgegeven.

Want Linda is als partner natuurlijk welkom. En toen ik zei dat Zoë en Matthijs er dit weekend zijn mochten die met hetzelfde gemak aanschuiven.

Zoë en Matthijs vielen met hun neus in boter: ‘s ochtends aangekomen, de hele dag in Edinburgh rondgelopen en ‘s avonds eregasten in pa’s renclub.

Indiaas eten is voor Britten zoiets als Indisch eten bij ons. Heerlijke gerechten die hun wortels lijken te hebben in een voormalige kolonie, maar feitelijk de uitvinding zijn van de voormalig overheerser. En wellicht daarom nog meer dan anders nog steeds populair. (Zoals de rijsttafel een Nederlandse uitviding is.)

Door die voorkeur heeft elk dorp zijn Indiaas restaurant. Wij troffen elkaar in dat van Dunblane, het Indian Gate Restaurant.

In gesprek met Alan die recent lid is geworden na zijn terugkeer uit Amsterdam. Hij bleek lid van de plaatselijke golfclub. We wisselden nummers uit om nog ‘s een rondje te lopen.

We hadden een heerlijke avond met leuke gesprekken. De Runners is echt mijn cluppie geworden. Het eten was super. En dat ik extra gasten had meegenomen werd alleen maar heel erg op prijs gesteld.

Paula en Kirstey hadden voor alle aanwezigen een korte kenschets. En een oorkonde.

Ook voor mij. Ik mag me sinds gisteren officieel noemen: Master of Scottish Hills. En kreeg daar een bijpassend hoofddeksel bij kado.

Trots op mijn nieuwe titel.

Nigel vroeg me ergens op de avond naar wat ik de hoogtepunten van onze maanden in Schotland hen gevonden.

Dat zijn er veel, maar de Roadrace en de beklimming van de Dumyat – en ook deze super gezellige avond met mijn nieuwe renvrienden horen daar zeker bij!

Met Paula en Kirstey na het uitreiken van de oorkonden.

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s