Afscheid van de Dunblane Runners

Afgelopen zaterdag was (voorlopig?) de laatste mogelijkheid voor mij om mee te lopen met de Dunblane Runners. Ik schreef al eerder een paar keer over deze leuke rennersclub, waar ik me direct in mei al voor aanmeldde.

Gelukkig heb ik de afgelopen weken weer kunnen meelopen met ze. Mijn enkel – die ik blesseerde bij een hill run eind juni – is weer zo goed als hersteld.

Afgelopen donderdag deden we nog een temporun in Dunblane. In de stromende regen. Gregor, die de training leidde, maakte aan het eind deze foto. Je kunt goed zien dat het ‘s avonds al vrij vroeg donker is. Dat betekent dat je voor de trainingen op maandag en donderdag niet meer de natuur in kunt.

Aan het eind van de training fluisterde Kenneth me in dat ik de training van zaterdag zou leiden. Het huiswerk: een mooie route bedenken. Met mijn bedenkingen dat ik sinds mei vooral achter anderen ben aangelopen werd geen genoegen genomen.

We waren met zijn twaalven zaterdag. Verzamelen bij de kathedraal.

En ik leidde het groepje richting Ashfield. Een route die ik me herinner, omdat je na een minuut of vijf na het vertrek van de parkeerplaats bij de kathedraal al in de natuur zit. Ben je ooit in de buurt, loop dan deze route eens. Ook mooi als wandeling.

Normaal loop ik een beetje achteraan in de groep. Ik ben immers nog altijd redelijk nieuw in het heuvelachtige landschap en niet getraind voor halve of hele marathons. Nu volgde de groep mij. Supermooi betoon van gezamenlijk afscheid.

In Another Tilly Tearoom verzamelden we voor koffie, thee en ontbijt. Paraig en Alice die vandaag niet mee konden doen hadden daar hun ‘Afscheid’ al eerder op de spiegel geschreven.

Linda had Rocky Road gemaakt en we deelden het uit nadat ik iets van gespeecht had.

Al die zaterdagen met gemeenschappelijk ontbijt waren leuk, maar dit was opnieuw zo’n moment om nooit meer te vergeten.

3 Comments

  1. Groot plezier om jullie belevenissen te volgen in Schotland. De anekdotes en geschiedenis van Schotland , maar ook de prietpraat en de culturele verhaaltjes. Voor ons heeft zich een nieuwe vakantiebestemming aangediend. Wij hopen dat jullie weer een beetje kunnen wennen in Nederland maar dat zal ws niet meevallen in het begin.
    Ook prachtige foto’s van schitterende landschappen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s