De laatste dag in Dunblane

Zonet bekeek ik wat foto’s van onze tijd in Schotland. Ik denk niet dat ik ze allemaal al heb gesorteerd en afgewerkt. Zeker is dat ik heel veel verhalen nog niet heb verteld, beelden niet heb gedeeld.

Van de laatste dag bijvoorbeeld, beschreef ik wel het afscheid van de Dunblane Runners. Maar niet de rest van de dag. Terwijl dat toch een heel mooie opsomming was van onze vijf maanden.

Na 10km rennen, koffie en ontbijt, een speech en rocky road fristen we ons op. Het was tijd om de koffers te pakken en alle spullen klaar te zetten om mee terug te nemen. Ik bracht een vuilniszak naar de container, die direct aan de snelweg staat. Bij het eind van ons oprijlaantje aangekomen maakte ik deze foto van het uitzicht naar de andere kant van de snelweg.

Over de vuilnisbakken links hiervan was het uitzicht naar de andere kant dit. Dat zou jij toch ook missen?

We reden naar Dobbie’s in Stirling, een typisch Brits tuincentrum, waar we buiten op het terras lunchten en Linda lekker acht keer over de kerstafdeling liep.

De middag liep een beetje op zijn eind en we maakten een laatste wandeling door Dunblane. Langs de Highstreet waar de start en finish van de Roadrace was.

Langs de Riverside Inn waar we vaak een drankje deden op het enige terras in Dunblane en meerdere malen met bezoek hebben gegeten.

En keken vanaf de brug het Allan Water in. Het riviertje dat zo laag stond toen we in mei aankwamen, maar waar in perioden van regen het water soms kolkend in naar beneden kwam.

We zaten een kwartier op datzelfde terras toen we op de brug George zagen lopen. Hij is de man van Volunteering Scotland die ik een dag ervoor ontmoette op de opening van de Stirling Photo Festival exhibition.

Ik stak mijn hand op en hij kwam naar ons toe. Hij bleek in Dunblane te wonen. En een gedreven man. Met de missie te werken aan actieve en saamhorige gemeenschappen waar hij vanuit zijn organisatie aan wil bijdragen. Die even geïnteresseerd was in ons verhaal over de vijf maanden die er bijna opzaten.


Afgelopen woensdag waren Linda en ik precies een maand terug in Nederland. Op deze blog hebben we af en toe verhalen en foto’s gedeeld. Maar dat zijn ze lang niet allemaal. Nu ik de foto’s sorteer en afwerk, kom ik af en toe nog wel eens een verhaal tegen dat leuk is om hier te plaatsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s